Baton Rouge River Center Theater Modernization

Baton Rouge, LA

The design team was tasked with updating Baton Rouge's River Center Theater both visually and pragmatically, without affecting the fantastic acoustics for symphonic performances.

The acoustic ceiling diffusers in the space were carefully adjusted to allow for better and more flexible light angles, for concealment of the new speaker system, and for a more cohesive visual experience of the space, without significantly affecting the existing beneficial acoustic performance. The walls were outfitted with motorized acoustic banners, which improve spoken word performances when deployed, but can be concealed easily to return to the longer resonance times desired by instrumental music. The seating layout was also revised, with more aisles for easier flow, and both flexible and permanent VIP boxes. This project is in collaboration with Post Architects.