GraceHebert Corporate Office

Baton Rouge, Louisiana

GraceHebert's 21st century office environment promotes collaboration and inspiration.

In 2008, GraceHebert renovated the Causey Antiques Building to be their new home. Since 1891, the post and beam structure had been a moss factory, a lumber company, a dry good store, and lastly a furniture store. The facility is protected by the Louisiana Division of Historic Preservation, and therefore renovations to the envelope (both inside and out) were limited, which created many unforeseen design opportunities.

Particular attention was directed to the interior architecture, portraying our identity and design philosophy. An open work plan on the second floor was achieved by stripping the layers of lay-in ceilings, gypsum walls and columns wraps that accumulated over the years concealing the original structure. The wood beams and columns were brought back to the natural finish, and the brick walls were left exposed. Both stairs were opened and customized with iron railings and polished rebar to create a connection to the first floor.

Sustainable materials such as salvaged wood decking, steel and glass, in conjunction with rapidly renewable resources like bamboo and cork, helped to create a rustic industrial design palette. On the exterior, the openings received new windows and the entrances received new glazing with zinc panels, and new suspended metal canopies.

In 2018, GraceHebert renovated the interior of the office to reflect their brand and a 21st century office design with more collaboration spaces.